1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Firenze

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Firenze
 
Het is pas laat dat Firenze zijn autoriteir heeft kunnen vestigen in Toscane. De streek werd lang gedomineerd door Fiesole, en daarna door Lucca. In de vroege middeleeuwen zwaaide Lucca de plak in Toscane (Tuscia). De expansie van Firenze begint rond het jaar 1000, met de bouw van twee meesterwerken van de Romaanse kunst : de kerk van San Miniato al Monte en  Doopkapel.
 
In 1115, na de dood van gravin Mathilde, worden de Florentijnse burgers onafhankelijk. In de 13e eeuw speelt de wolindustrie een belangrijke rol in hun economische groei. In de 14e eeuw, na talloze conflicten met andere belangrijke steden, heerst Firenze over een groot deel van Toscane. Na zijn verbanning, keert Cosme de Médicis (Cosme de Oude) in 1434 als een heer terug naar zijn stad. Na hem neemt zijn neef, Lorenzo II Magnifico de fakkel van hem over.
 
Zijn zienswijze kadert volledig in de geest van de Renaissance, en dat wordt geïllustreerd door Brunelleschi, Leon Battista Alberti, Michelozzo, Benedetto da Maiano, andrea del Castagno, Botticelli, donatello, enz...
 
 
Bij de dood van Lorenzo II Magnifico, stelt Karel de VIIIe een einde aan het bouwwerk van de Medici's. in de 17e en 18e eeuw kent Firenze een economisch verval, wat meteen ook het einde van de Medici-dynastie (1737) inluidt. In 1807 wordt Firenze, net als de rest van Toscane, geannexeerd door het Franse keizerrijk, en komt onder het koninkrijk Italië te liggen dank zij het referendum van 1860, met Firenze als hoofdstad, tussen 1865 en 1871.
 
Er vindt weer een demografische en economische expansie plaats. Ondanks de schede opgelopen in de oorlog, en tijdens de overstromingen van 1966, blijft Firenze groeien.
 
Vandaag is Firenze één van de belangrijkste kunststeden van Italië. Naast een artistiek en cultureel patrimonium, bezit Firenze die sfeer en charme waaraan niemand kan weerstaan.
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING
 
Borgo San Lorenzo
Het belangrijkste centrum van de Mugello. U vindt er het Castello de Trebbio met zijn tuinen die dateren uit de 15e eeuw, en de Villa di Cafaggiolo, één van de allereerste villa's van de Medici. Wanneer u een bezoek brengt aan borgo San Lorenzo, mag u zeker niet vergeten de Romaanse kerk van San Lorenzo (1263) te gaan bekijken.
 
Certaldo
Certaldo is van Etruskisch-Romeinse oorsprong, en bestaat uit twee delen : het oudere, hoge gedeelte (Certaldo Alto of Castello), en Certaldo Basso, of Borgo, in de vlakte. Certaldo Alto wordt gekenmerkt door schitterende middeleeuws aandoende gebouwen zoals het Palazzo Pretorio en de kerk van Santi Jacopo e Filippo (13e eeuw).
 
Chianti
Tussen Firenze en Sienna ligt Chianti, de streek waar één van de beroemdste wijnsoorten met dezelfde naam verbouwd wordt : de chianti. Wijngaarden, olijfbomen, velden en kastanjebossen kenmerken deze schitterende streek. De wijngaardweg, de 222, gewoonlijk de " Via Chiantigiana" genoemd, loopt over de bergtoppen van Chianti,  langs prachtige dorpjes zoals bijvoorbeeld Greve in Chianti, Montefioralle, Castellina in Chianti, Radda in Chianti, Castello di Brolio en vele andere.
 
Empoli
Na de oorlog hebben de glas- en kledingindustrie zich hier stevig ontwikkeld. Deze streek was vroeger agrarisch, maar biedt nu plaats aan een eerder industriële randgemeente.
 
Fiesole
Fiesole lokt veel bezoekers door haar archeologische overblijfselen, de schoonheid van haar landschap en haar artistiek patrimonium. Oorspronkelijk was Fiesole een Etruskische stad, en één van de favoriete plaatsen van de Medici. Talloze tuinen en villa's uit de 18e en 19e eeuw verrijken de schoonheid nof van deze plaats, vanwaar het zicht op Firenze grandioos is.
 
Figline Valdarno
Een van de interessantste stede bouwkundige centra van Firenze, eveneens een belangrijk industrieel centrum.
 
Il Mugello
Oud vakantieoord van aristocraten en rijke bergers van Firenze. Il Mugello, omgeven door bergen, is een bergen waarin de Sieve stroomt, met een gematigd klimaat. U vindt er zeer mooie, groene landschappen met hier en daar dennen- en eikenbossen, naast wijn- en boomgaarden.
 
Impruneta
Dit charmante dorpje in de Chianti wijnsteek, Impruneta ("In prunetis", letterlijk : tussen de braamstruiken), is gekend om zijn dakpannen, aardewerk en terracotta decoratie.
 
Prato
Prato, bijgenaamd het "vaderland van de stof", is sinds de 13e eeuw één van de grote textielcentra van Italië. Er worden hoofdzakelijk wol sen synthetische stoffen verwerkt. Prato beschikt eveneens over een historisch patrimonium, bijvoorbeeld de heilige gordel van de Maagd, waar veel bedevaarders op afkomen.
 
Vallombrosa
Vallombrosa wordt alom geroemd om zijn ligging, maar ook om zijn panorama's en zijn prachtige dennenwoud. U vindt er het oude dorp (958 m) met de abdij van Vallombrosa, waarvan de gebouwen dateren van de 16e en de 17e eeuw. De dichter John Milton (1608-1674) roemde deze schoonheid reeds in zijn gedicht "Paradise Lost". Deze plaats is geschikt voor talloze bergtochten. 
 
Vinci
Leonardo da Vinci (1452-1519) werd in de buurt van Vinci geboren, in een streek vol olijfbomen en wijngaarden, Casa di Leonardo bevindt zich in de buurt, in het gehucht Anchiano. Het museum Leonardiano, in het oude kasteel, heeft een collectie maquettes die gebouwd zijn op basis van zijn tekeningen. Vliegende toestellen, waterkanonnen, gepantserde voertuigen, en verschillende raderwerkmodellen symboliseren de grote verwezenlijkingen van deze uitvinder, ingenieur en kunstschilder.
 
 
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Firenze
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona