Een prachtig B&B gelegen in een groene oase tussen palmbomen en olijfbomen, op enkele kilometers van zee. De zon, de zee en het land bieden levendige kleuren in deze regio van Sicilië waar geschiedenis en de schoonheid van de mediterrane natuur elkaar ontmoeten.
Het landgoed, waar uitstekende olijfolie wordt geproduceerd, bestaat uit een oude boerderij met 12 kamers en suites die comfort en rust bieden en een oud treinstation dat is omgebouwd tot een onafhankelijk huis. Het geheel is smaakvol gerenoveerd in overeenstemming met de plaatselijke tradities.
Het landgoed heeft een gezellig restaurant en een klein zwembad voor gasten die verkoeling zoeken.
Het domein is ideaal gelegen voor toegang tot de stranden van Zuid-Sicilië (7 km) of die van Scala dei Turchi en voor een bezoek aan Agrigento (30 km), de Vallei van de Tempels, Modica (110 km), Ragusa (134 km),...
"Huisgemaakt" is het handelsmerk van het traditionele ontbijt. Op basis van verse en lokale ingrediënten en met gebruikmaking van enkele bijzondere vruchten die in de tuin zijn geplukt, bereidt het landgoed unieke taarten, koekjes, marmelades en jams. Met vers brood, ricotta kaas, vers fruit, vruchtensappen, thee en koffie krijgen de gasten de beste start van de dag.
Bij de lunch wordt een licht buffet aangeboden met salades, kazen, groenten en over het algemeen eenvoudige Siciliaanse recepten.
Bij het diner wordt een vast menu van vier gangen aangeboden, dat dagelijks verandert. Beginnend met vers brood, uitsluitend gemaakt van oude Siciliaanse tarwesoorten, zult u worden begeleid door een route die tot doel heeft de oude smaak van de Siciliaanse traditie te ontdekken, geherinterpreteerd op een moderne manier, waarbij de ingrediënten met nieuwe kooktechnieken worden behandeld.
Het landgoed staat open voor elke aanbeveling vanwege een bepaald dieet.
Het wijnassortiment biedt u de mogelijkheid om het hele gamma Siciliaanse wijnen te proeven.
Het landgoed biedt dagelijks kooklessen in de hoofdkeuken. Het begint om 11.00 uur, eindigt om 13.30 uur en wordt gevolgd door een lunch van wat je hebt gekookt. Het is de bedoeling dat de gasten actief deelnemen aan de samenstelling van het menu, en kiezen uit traditionele Siciliaanse recepten. Groenten worden uit de tuin geplukt en andere ingrediënten worden lokaal gevonden, zoals de heerlijke Ricotta kaas, verse vis gevangen in de baai van Licata en natuurlijk met de heerlijke bekroonde extra vergine olijfolie en lokaal geoogste amandelen.
U zult vertrekken met unieke herinneringen en nieuwe recepten die onze eeuwenoude culinaire traditie vertegenwoordigen.