1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Grosseto

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Grosseto
  
 
Grosseto, dehoofdplaats van de Maremmen, werd gesticht in 935. Vanaf 1336, behoort ze toe aan Sienna, daarna, vanaf 1559, aan Medici.
 
 
 
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING
 
Ansedonia
Badstad met mooie villa's die mooi verscholen liggen in de maquis. Op de top van de heuvel vindt u ook de ruïnes van Cosa (een Romeinse kolonie uit 273 v.C.)
 
Castiglione della Pescaia
Castiglione della Pescaia is een bekende badstad in de Maremmen. Ze wordt gedomineerd door een Aragonese burcht uit de 14e en 15e eeuw. Er is ook een vissershaven.
 
Ile de Giannutri
Maakt ook deel uit van de Toscaanse archipel. Giannutri is een privé-eigendom dat slechts op bepaalde tijdstippen te bezoeken is. De overblijfselen van een Romeinse villa uit de 1ste eeuw voor Christus zijn vaak de bestemming van excursies.
 
Ile de Giglio
Het eiland Giglio, ter hoogte van de Argentario, is het tweede eiland van de Toscaanse archipel. Het heeft een oppervlakte van 22 km². Giglio wordt gekenmerkt door een bergachtig reliëf en met maquis bedekte kusten, en is slechts op drie plaatsen bewoond : Giglio Porto (haven), Giglio Castello (middeleeuws stadje) en Campese (strand). De wijn die afkomstig is van de plaatselijke wijngaarden, heet Ansonico.
 
Maremme
Dit  was tot het begin van deze eeuw moerasgebied. Pas als gevolg van de grote saneringswerken en na de uitroeiing van de moeraskoorts, kende deze streek eeen zekere economische groei. De grond is nu gunstig voor landbouw en de vissersdorpjes zijn nu heuse badsteden geworden. In deze streek speelt de toeristische sector een cruciale rol.
 
Massa Marittima 
Schitterende middeleeuwse stad waar de sfeer van die tijd goed bewaard is gebleven. Massa Marittima heeft een grote artistieke waarde. Twee maal per jaar herleven de middeleeuwen tijdens het feest van de "Balestro del Grirafalco". Een bezoek aan Massa Marittima gaat verplicht langs de Piazza Garibaldi en haar Duome.
 
Monte Argentario 
Was oorspronkelijk een eiland, tot 1842, toen het door middel van een dijk aan Orbetello vastgemaakt werd. Zijn naam heeft het misschien wel te danken aan het blinkende en zilveren aanzicht van zij rotsen.
 
Pitigliano 
Pitigliano, van Etruskische oorsprong, daarna geromaniseerd, bezit enkele Renaissancegebouwen. Ooit was het eigendom van de familie Aldobrandeschi, daarna van de Romeinse graven Orsini, alvorens definitief in de handen te vallen van de groothertog van Toscane. Gelegen tussen bergengten, ziet dit stadje er zeer indrukwekkend uit.
 
Punta Ala 
Sierlijke badstad, heerlijk gelegen tussen de pijnboombossen.
 
Saturnia 
De stad Saturnia is zeer bekend omwille van haar Etruskische en Romeinse overblijfselen, maar vooral omwille van haar thermen : de thermen van Saturnia, waar het zwavekhoudend water opborrelt met een temperatuur van 37°. De helende kracht van het water wordt vooral aangewend voor huidziekten en aandoeningen van de luchtwegen.
 
Sovana 
Sovana,  een oud Etruskisch en Romeins centrum, heeft zijn middeleeuwse aanblik goed bewaard, net als de mooie overblijfselen van zijn vergane glorie. In de hoofdstraat staan talloze middeleeuwse huizen, en men vindt er ook restaurants en winkeltjes.
 
Talamone 
Talamone, van Etruskisvhe oorsprong, is een klein vissersdorpje, dat opgeluisterd wordt door de jachtaven en de badplaats. Talamone is omgeven door een groot fort.
 
Vetulonia 
Klein middeleeuws dorpje in de Maremmen, waarvan de zware muren van de Arce de enige overblijfselen zijn van de stadswallen.
 
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Grosseto
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona