1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Arezzo

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Arezzo
 
Een beetje hoger gelegen, in het oosten van Toscane, ligt Arezzo, in de Oudheid één van de belangrijkste Etruskische stad staten, en daarna een Romeinse stad van groot strategisch belang.
 
Het  oude Arretium was befaamd voor de vervaardiging van de beroemde Arretijnse vazen. Deze industrie van aardewerk met reliëfversieringen leidde algauw tot een export naar de hele Romeinse wereld.
 
Gelegen aan de samenvloeiing van vier valleien (Valdarno, Valdichiana, Val Tiberina en Casentino) was Arezzo een ontmoetingsplaats voor beschavingen en culturen.
 
In de 13e eeux begint het verval van de stad, na de nederlaag van Campaldino, en wordt daarna, net zoals de rest van Toscane, bij het groothertogdom van de Medici gevoegd.
 
Vandaag de dag is Arezzo één van de meest bloeiende steden van Toscane, en dat dankt ze deels aan haar belangrijke edelsmeedkunst. Deze streek kan bogen op een lange artistieke traditie, e zal kunstliefhebbers dan ook niet snel teleurstellen : de kerk San Francesco in Arezzo herbergt bijvoorbeeld uitzonderlijke fresco's, waaronder "De Legende van het Heilig Kruis" van  Piero della Francesca.
 
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING
 
Bibbiena
Dit is één van de oudste steden van de regio. Je kan er schilderijen bewonderen uit de Florentijnse school en de school van Giotto in de kerk van "Santissima Ippolito e Donato", uit de 12e eeuw.
 
Camaldoli 
Dit dorp ligt midden in de bergen, in het onmetelijke dennenwoud van Casentino. Hier stichtte de monnik Romuald de orde van de Camaldulensen. Het klooster van deze orde is omgeven door 35.000 hectaren gronden, waaronder het Nationaal Park van de Falterona, Campigna en de bossen van Casentino.
 
Casentino
Dit is de kom van de bovenloop van de Arno, langs één kant begrensd door de bergen van Pratomagno, langs de andere door de Apennijnen. De deboste heuvels van de Apennijnse wouden strekken zich uit tot aan het noorden van Arezzo. U vindt er talloze kleine dorpjes waar het heerlijk is om even halt te houden bij de Romaanse kerken, de geïsoleerde abdijen en  de versterkte burchten, en het schitterende landschap te overschouwen. Voor wie van trektochten houdt, is dit een zeer interessante streek.
 
Caprese Michelangelo
Michelangelo werd op 6 maart 1475 geboren in Caprese Michelangelo. Breng eens een bezoekje aan de "Casa di Michelangelo" in het oude kasteel (14e eeuw), en ook aan het "Museo Michelangiolesco".
 
Castiglion Fiorentino
Middeleeuws stadje aan de Valdichiana, zeer typisch door zijn stadswallen en torens die het historische centrum omgeven.
 
Cortona
Deze stad dicht, bij het meer van Trasimeno, gelegen tegen een met olijfbomen en cipressen begroeide heuvel, domineert de Valdichiana. De hele middeleeuwse sfeer is er bewaard gebleven, de paleizen, de stadswallen, de gebouwen, en de smalle geplaveide straatjes met hun pittoreske namen.
 
Monte San Savino
Geboortestad van fr beeldhouwer Andrea Contucci, beter bekend als Sansovino (1470-1529). Een hoofdweg met drie mooie monumenten doorkruist dit middeleeuws stadje in de lengte, tot aans de poorten van de ringmuur van de oude burcht.
 
Montevarchi
Deze stad van de Valdarno "Superiore" is bekend omzijn voedings- en wijnmarkt (wijn van de Arretijnse heuvels) en zijn centrum van de textielindustrie. U vindt er ook kleine villa's en gebouwen in art nouveau en art deco.
 
Poppi
In het hart van de Casentino, hoog op een heuvel, domineert het trostse en schilderachtige Poppi de Valdarno. Er staat een weelderig Gotisch kasteel uit de 13e eeuw : Castello Pretorio. Niet ver daarvandaan bevindt zich de zoo Fauna Euopa.
 
Sansepolcro
Verleidelijk kunststadje, waar Piero della Francesca geboren werd (1416-1492). De naam Sansepolcro verwijst naar de 10e eeuw, toen twee bedevaarders relikwieën van het Heilig Graf meebrachten uit het Heilige land. Men bouwde er een huiskapel, waarrond het dorpje "Borgo San Sepocro" zich ontwikkelde.
 
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Arezzo
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona