1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Lucca

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Lucca
 
 
In 180 v.C. was Lucca een Romeinse kolonie. Lange tijd was Lucca de stad het bezit fan de markiezen van Toscane. In 1119 wordt Lucca een vrije gemeente. De stad wint aan economisch belang dankzij de financiële activiteiten, maar ook door de zijdeproductie en handel. De zijde wordt geëxporteerd naar het Oosten en het Westen. Na een periode van dominantie door Pisa en  Firenze, herwint Lucca zijn onafhankelijkheid in 1369, en kent vanaf dan een lange periode van welvaart en vrede, tot 1799. Tijdens de tweede helft van de 16de eeuw richt de economie zich meer naar de landbouw, en de ontwikkeling van architectuur.  Er worden talrijke villa's gebouwd op het plateland. Deze periode van welvaart eindigt in 1799, wanneer Lucca bezet wordt door de troepen van generaal Sécurier ( de campagne van Bonaparte in Italië). Vanaf dan wordt Lucca en prinsdom. In 1815 wordt Lucca de hooftdstad van een hertogdom. In 1847 krijgt Leopold II van Lotharingen Lucca cadeau.
 
Hij voert grote veranderingen door, zoals de creatie van de piazza Napoleone, de promenade langs de stadsmuren en talloze andere bezienswaardigheden. Lucca is één van de weinige Europese steden waarvan de stadswallen uit de Renaissance zo goed bewaard zijn gebleven. De wallen zijn geheel uit baksteen opgetrokken, en geven de stad een speciaal cachet. Ze schermen de stad als het ware af van het drikke leven daarvuiten. Het lijkt alsof fe tijd er heeft stil gestaan. Tegenwoordig heeft Lucca een vrij sterke economie, die vooral gericht is op de textiel- en voedingsindustrie.
 
 
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING
 
Bagni di Lucca
Sinds de 11e eeuw bekend omwille van zijn waterbronnen. Dit kuuroord bestaat uit een aantal kleine gemeenten die verspreid liggen tussen kastanjebomen, cipressen en plataandreven.
 
Barga
Barga is één van de mooiste middeleeuwse stadjes van Garfagnana. U vindt er verschillende Renaissancepaleizen. Het is erg goed bewaard gebleven en biedt een uitstekend zicht op de Apuaanse Alpen en op de Apennijnen.
 
Forte  dei Marmi
Oude haven waar het marmer uit de Apuaanse Alpen werd ontscheept. Het stadje werd ontdekt in de 19e eeuw door artiesten en intellectuelen. Forte dei Marmi werd algauw een sierlijke badstad, vol met prachtige villa's.
 
Garfagnana
Grafagnana is een bergachtige streek die de Apennijnen van de Apuaanse Alpen scheidt. Op de bergachtige plateaus worden hoofdzakelijk schapen gehoed, en in de lagere gebieden is er de terrascultuur. De kastanjeboom neemt er een belangrijke plaats in, zowel in de keuken als in het vervaardigen van huishoudgerei. Deze streek is het lievelingsplekje van vele natuurliefhebbers. In de bergen, die nu voor een deel natuurreservaat zijn, kun u heelijke wandelingen maken en kan u diersooorten bewonderen die met uisterven bedreigd zijn.
 
Pietrasanta
Pietrasanta, een gezellig klein stadje aan de voet van de Apuaanse Alpen, dankt zijn rijkdom aan beeldhouwers en marmerbewerkers, maar ook aan metaalgieterijen waarvan de kunstwerken te zien zijn in galerijen over de hele wereld.
 
Versilia
Versilia is een streek met een relatief zacht klimaat, die zich uitstrekt langs de kust tussen één van de grootste stranden van de Italiaanse kust en de Apuaanse Alpen (van Forte dei Marmi tot Viareggio). Ze dankt haar charme voor een deel aan het uitzicht dat ze biedt op de kust langs één kant, en op de bergen langs de andere kant. U vindt er zeer druk bezochte steden, zoals Camaiore, Forte dei Marmi, Pietrasanta en Viareggio.
 
Viareggio
Oud vissers- en timmermansdorp, door Marie-Louise van Bourdon omgevormd tot badplaats. Tegenwoordig is het de bekendste en drukst bezochte badplaats van Versilia. Het heeft een mooi, lang strand met fijn zand. Het is een plaats omgezien te worden. In de vele parken en tuinen kan u prachtige wandelingen maken tussen de palmen en de roze laurierbomen. Niet te missen : het wereldberoemde carnaval en de "Literaire Prijs van Viareggio".
 
De provincie Lucca bezit ook enkele zeer mooie villa's, zoals de villa Mansi of de villa Torrigiani.
 
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Lucca
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona