1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Massa

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Massa
 
Van 1442 tot 1741 was Massa de hoofdstad van de Staat Malaspina. Daarna werd ht weer bij het hertogdom Modena gevoegd. In 1806 worden Massa en Carrara terug bij het prinsdom Lucca gevoegd, en  in 1859 bij het koninkrijk Sardinië.
 
Massa bezit enkele oude monumenten zoals de Domkerk, het Cybo Malaspina- paleis en de kerk van San Sebastiano. De veelvuldige aanwezigheid van wit marmer in de gevels, fonteinen en beeldhouwwerken, verraadt de nabijheid van Carrara. De ligging van deze stad is uitzonderlijk, zo dicht bij de kust van de Riviera en de Versilia.
 
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING
 
Carrara
Carrara, aan de rand van het kalkmassedf van de Apuaanse alpen, is de marmersatd bij uitstek. Haar industriële activiteit duurt reeds
ononderbroken voort sinds de oudheid. Michelangelo kwam hier zijn blokken mrmer kiezen voor zijn kusnstwerker. Het  witte marmer is wereldberoemd omwille van sijn uiterst fijne korrel en zijn haast doorschijnende  witheid, wat het uiterst geschikkt maakt voor beeldhouwkunst. U vindt er ook licht getint marmer, met donkerrode, groene, grijsblauwe of oranje adertjes er doorheen. Die adertjes kwamen in het marmer terecht door de minerale zouten die zich in de oorspronkelijke kalk bevinden. Marmer wordt hoofdzakelijk in drie streken gewonnen : Colonnata, Fantiscritti en Ravaccione.
 
Fivizzano
Deze handelsstad, omring met een stadsmuur, bezit binnen de omheining uit de Florentijnnse republik een rijk historisch patrimonium zoals de Piazza Medicea, verschillende Renaissancepaleizen, en de kerk van Santi Lacopo e Antonio.
 
Pontremoli
Pontremoli, demeest noordelijk gelegen stad in Toscane, is de zetel van de perstigieuze literaire prijs "Bancarella". De stad heeft geen landbouwgronden, de inwoners hebben dan ook een passie ontwikkeld voor boeken. Velen onder hen zij, rondtrekkende boekenverkopers. Door de tijden heen heeft Pontremoli ook een rijk architecturaal patrimonium opgebouwd.
 
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Massa
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona