1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Livorno

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Livorno
 
De haven van Livorno ontstond rond de 10de eeuw. Door talrijke uitwisselingen met Spanje, Frankrijk, Engeland, en Vlaanderen werd de haven al gauw een belangrijke plaats in het middeleeuwse Italië. In 1571 besliste Cosimo I de stad Livorno te ontwikkelen ten nadele van Pisa, wiens haven aan het verzanden was, en hij liet een haven dam bouwen. Tegen 1575 begonnen Buontalenti en Cogorani veranderingen door te voeren om zo tot een stad te komen die geheel aan de idealen van de Renaissance beantwoordde. 
 
De werken in de haven "Porto Mediceo" werden voltooid in 1620. Gezien de gunstige voorwaarden voor migranten, vestigden Joden, Turken en Arabieren zich massaal en brachten rijkdom en welvaart naar de stad. In 1608 kreeg Livorno de titel van vrijhaven en genoot hierdoor van een gunstig administratief en fiscaal statuut. De stad telde 80.000 inwoners in de 17de eeuw. Tegenwoordig is de haven de tweede grootste van Italië. Ze is belangrikk voor het verschepen van hout, artisanale florentijnse producten, marmer en auto's. 
 
 
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING
 
Het eiland Capraia
Eiland met vooralbergen, waar de wilde natuur nog bewaard is gebleven. Het telt slechts één dorp : Capraia Isola. Het kleine meer, in het hart van een oude krater, is ideaal om rond te wandelen. Het eiland is een paradijs voor vogels en duikers.
 
De Etruskische Riviera
Dit zal de liefhebbers van mooie stranden aanspreken. De uitgestrekte zandvlaktes tussen Livorno en Piombino worden doormidden gesneden door wilde kliffen.
 
Castiglioncello
Tussen dennen en groene eiken ligt Castiglioncello, een leuke badstad aan de Etruskische Riviera. U vindt er talrijke schaduwrijke kreekjes. In de schaduw van het voorgebergte en van de heuvels, heeft dit gebied een gunstig klimaat.
 
Het eiland Elba
Met zijn twee belangrijkste steden, Portoferraio (hoofdstad van het eiland) en Porto Azzurro, biedt Elba, eiland der zeepaardjes, een wilde natuur en een afwisselend reliëf in een zacht en droog klimaat. Olijfbomen, kastanjelaars, vactussen, aardbeibomen en wijngaarden maken het grootste deel van de vegetatie uit. Reeds 3000 jaar wordt ijzer gehaald uit de ondergrond, rijk aan mineralen. Tegenwoordig zijn de mijnen van het eiland gesloten. U vindt er ook wijngaarden, waarvan onder andere de witte moscato en de rode aleatic afkomstig zijn. Het is het grootste van de kleine Italiaanse eilanden.
 
Porto Azzurro
Mooie badstad op Elba, gedomineerd door een indrukwekkend fort dat nu dienst doet als gevangenis.
 
Marina di Campo
Aan de  zuidelijke kant van Elba ligt de bruisende badstad Marina di Campo. In de buurt kan u genieten op de stranden van  Càvoli, Fetovaia en Lacona.
 
Piombino
Dit is de vertrekhaven voor Elba. Piombino is de belangrijkste haven van Italië voor passagiersvervoer. Haar historisch en artistiek patrimonium wordt wel eens over het hoofd gezien. Zo is er in het oude centrum van de stad de parochiekerk Sant'Antimo uit de 14e eeuw en een zeer mooie Renaissanceklooster.
 
Populonia
Populonia is een grote Etruskische stad, gebouwd aan zee. Het was het grootste ijzer- en staalcentrum van de antieke wereld. De overblijfselen die ontdekt zijn in de necropolissen in de buurt kan u bezichtigen in het Museo Etrusco Gasparri. U kan ook de necropolis van S. Cerbone gaan bezoeken, die mooie voorbeelden bevat van tumuli en graftombes (8ste - 5de eeuw V.C.)
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Livorno
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona