1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Pistoia

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Pistoia
 
 
Pistoia is de schakel tussen het noorden en het centrum van Italië. De stad kende haar hoogtepunt in de 13e eeuw dank zij de plaatselijke bankiers die hun geld ter beschikking stelden van de koningen en prinsen van Frankrijk. In1306 verliest Pistoia de strijd tegen de steden Lucca en Firenze en in 1329 komt de stad voor goed onder Florentijns bewind. Vanaf dan gaat het met Pistoia bergaf.
 
Pas in de tweede helft van de vorige eeuw geeft de industriële, ambachtelijke en landbouwkundige ontwikkeling een economische stijging "extra-muros".
 
 
Ondanks de aanzienkijke aanwezigheid van industrie, heeft Pistoia het authentieke karakter kunnen behouden van haar historische binnenstad, rijk aan kunst en religieuze gebouwen. De Piazza Del Duomo, de Duomo, het doopkapel en het Palazzzo dei Vescovi zijn daarvan de beste voorbeelden.
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING
 
Abetone
Abetone is één van de bekendste en best voorziene wintersportcantra van de Apenninnen. Het bevindt zich op 1388 m hoogte, in het woud van Abetone, vol beuken, dennen, lorken en esdoorns. De componist Puccini verbleef er ooit.
 
Collodi
De auteur  van "Pinocchio", Carlo Lorenzini (1826-1890) had zijn pseudoniem van "Collodi" te danken aan het geboortedorp van zijn moeder. Het park van Pinocchio :"Parco Di Pinocchio", is opgericht in een dennenbos, ter ere van de auteur van het beroemde berhaal uit 1883. Als u inde buurt van Collodi bent, mag u niet bergeten de Villa Garzoni te bezoeken, gebouwd van 1633 tot 62 en omringd door een zeer mooi aangelegde tuin uit het midden van de 17e eeuw. Deze tuin behoort tot de mooiste van Italië.
 
Cutigliano
Cutigliano (670 m) is een dorp waar de oudste sructuur van de Apennijnen van Pistoia bewaard is gebleven. U vindt er middden in dicht bebost gebied enkele oude gebouwen, zoals het "Palazzo Pretorio" of het paleis van de Kapitein van het volk, uit de 14e eeuw. In de buurt van Citugliano ligt Pian Di Novello met talrijke skipistes omgeven door bossen.
 
Monsummano Terme
Geboorstestad van de Italiaanse dichter Giuseppe Giusti. U kan er een kuur in de grotten volgen. De behandeling richt zich vooral op jicht, artrose, aderziekten, ...
 
Montecatini Terme
Met zijn gebouwen uit 1920 - 1930 is Montecatini Terme één van de mooiste en meest bezochte thermen van Italië. Eeuwenlang reeds kennen de therapeutische kwaliteiten van deze wateren een wijde faam.
 
Pescia
Pescia is hoofdzakelijk bekend omwille van haar asperges en haar bloemencultuur. Hiermee verband houdend worden tijdens de "Boemenbiënnale" talloze snijbloemen en decoratieve groene planten tentoongesteld.
 
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Pistoia
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona