1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Niet te missen in Barcelona

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Niet te missen in Barcelona

  

pastingMet zijn reputatie als de meest moderne en dynamische stad van Spanje is Barcelona vandaag bekend bij iedereen. En inderdaad, de Catalaanse hoofdstad is zeker een van de aangenaamste steden om te bezoeken, dankzij het gematigde klimaat, de losse en uitgelaten levensstijl, de talrijke parken en stadspromenades (met op kop de beroemde Ramblas), het winkelaanbod, de zeedijk en stranden, net zoals de culturele en architecturale bezienswaardigheden.

Het is moeilijk om in een kort bestek als dit alle troeven van Barcelona te kunnen voorstellen. Neem ons onze selectie niet kwalijk, die uiterst gedeeltelijk en onvolledig is.

Als hoofdplaats van de Marche ligt Ancona op de kaap van de Coneroberg en geeft rechtstreeks uit op de zee.
 
 
 
 
 

 
De Ramblas en de Boqueriamarkt

 
 
De Ramblas is de niet te missen avenue van de stad: ze wordt beschouwd als ‘de Champs Elysée van Barcelona’. Ze strekt zich uit van het Catalunyaplein in het noorden tot het standbeeld van Colombus op de zeedijk en is een grote, centrale voetgangersstraat, vergezeld van twee lanen voor het verkeer. U vindt er bars, restaurants, kiosken, kunstenaars, alle soorten winkels, straatverkopers en… heel veel volk! Halfweg de Ramblas is de beroemde Boqueriamarkt. Alle streekproducten van de regio worden hier uitgestald: hammen, worsten, fruit en groente en zelfs vis die uw smaakpapillen prikkelen én u uw ogen doen uitkijken.
 

De Sagrada Família

 
 
Liefhebbers van originele religieuze gebouwen, de Sagrada Família zal u zeker verbluffen! Hoewel nog onafgewerkt en qua stijl totaal atypisch is deze kerk in 2005 uitgeroepen tot Unesco- werelderfgoed en ook het meest bezochte monument van Spanje. En dat ondanks de wachtrijen die zich algauw aan de ingang vormen en de vrije hoge toegangsprijs (bijna 20 euro)..
 
 

De gotische wijk, gewijd aan (onder andere) Gaudí en Picasso

 
 
Barcelona is een stad van kunstenaars, dat lijdt geen enkele twijfel! Met op kop Antoni Gaudí, niet enkel de bedenker van het Guell-park en de Sagrada Família, die hier al aan bod kwam, maar ook van privéwoningen, zoals het Casa Batiló, of het Casa Milà, op enkele kabellengtes daarvan. Alle twee erkend door de Unesco en mooie voorbeelden van de Catalaanse art nouveau, in geen geval te missen. Breng ook eens een bezoek aan het Picassomuseum in de Bornwijk: hier begon de maker van de Demoiselles zijn artiestenbestaan! Dat bezoek is een manier om te genieten van de charmes van deze ‘gotische wijk’ die bulkt van de leuke adresjes.
 
 

Voor de fuifnummers: de Plaça Reial et de Port Olimpic

 

Nachtraven en boemelaars, Barcelona is voor jullie gemaakt! Vanaf zonsondergang starten zowat overal in de stad de feestjes, maar zonder twijfel is het epicentrum daarvan het Plaça Reial, dat vlak aan de Ramblas ligt! Het is een beetje de warming-up voor de volksverhuizing (rond 2 u in de ochtend) naar de Port Olimpic, waar de meeste clubs en bars van Barcelona te vinden zijn. Alle nachtbarakken liggen deur aan deur en zijn veelal met gratis toegang. Plezier gegarandeerd!N
 

Het Park Crueta del Collpark en het Park Güell 

 


Dit zijn twee zowat aangrenzende parken en dus ideaal om samen te bezoeken. De golvende banken en de keramieken salamander van het Park Güell zijn niet te missen symbolen van Barcelona. Crueta del Coll van zijn kant biedt heel wat paadjes om te wandelen, zodat gezinnen hier graag komen picknicken en de benen strekken aan het eind van de week. Een scène van de film L’auberge espagnole werd hier gedraaid, wat het park erg populair maakt bij het Franstalige publiek. En niet te vergeten: het uitzicht over Barcelona en de zee is er geweldig.
 


Het kasteel en het Park Montjuïc

 


Montjuïc is een per kabelbaan bereikbare heuvel die de oude stad en de oude haven van Barcelona domineert. Er werden talrijke bouwwerken opgetrokken voor de Olympische Zomerspelen van 1992, zoals het Olympisch stadion. De locatie is er in trek voor het panorama over de stad. Als dit iets voor u is, kunt u er wandelen in de botanische tuin, het Olympisch en sportmuseum bezoeken, de luchtige en kleurrijke zalen van de Stichting Miro doorkruisen of het kasteel bekijken dat boven alles uitsteekt.
 
 
 
Van de arena naar het Barcelonetastrand
 


Verwacht niet een corrida te kunnen beleven in de arena van Barcelona! De buitenkant mag dan bewaard zijn, de binnenkant van het gebouw is nu… een winkelcentrum! Dat kan iedereen wel waarderen, zowel de dierenvriend… als de shopper! In ieder geval is het uitzicht vanaf de top van het gebouw verrassend: u staat er recht tegenover het nationale Catalaanse Kunstmuseum! Na een bezoekje aan het museum kunt u richting het Barcelonetastrand trekken, het bekendste van Barcelona. Hoe noordelijker u gaat, hoe minder volk er is.pasting.
 

Het aquarium van BarcelonaUiteraard heeft elke kustplaats wel haar eigen aquarium, maar dat van Barcelona is echt de moeite waard er een kijkje te gaan nemen! Liefhebbers van het zeeleven zullen van dit spektakel versteld staan! In het hart van het Maremagnumcomplex zal deze zeebiotoop hen zeker bevallen door de grote verscheidenheid die er te zien is. De grote troef is de doorzichtige tunnel door het grote bassin, te midden van de haaien en de roggen… en nog veel meer!
 
 

Het grote Park TibidabooBeste ouders, als uw kinderen bezwaar beginnen te maken tegen culturele uitjes, beloon hun geduld dan door hen mee te nemen naar het Park Tibidado! Het hoogtepunt van Barcelona: een groot attractiepark op de flanken van de heuvel. Zelfs zonder nageslacht heeft de plek veel aantrekkingskracht: via een kabelbaan krijgt u er een van mooiste panorama’s over Barcelona met als bonus de kans twee kerken te bezoeken… die boven op elkaar gebouwd zijn! Geef toe dat dat niet alledaags is!
 
 
 
 


U hebt geen zin om te zoeken?


Alessandro, uw raadgever in Toscane
alessandro@dolcevita.be
02 653 25 20

 (c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona