1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Onze villa’s in de Marche

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Onze villa’s in de Marche
 
REGIO DE MARCHE                                                                                                                       
 
De MARCHE ligt in het oosten van Midden-Italië, aan de Adriatische kust, tussen Romagna in het noorden, Umbrië en Toscane in het westen en de Abruzzen in het zuiden.
 
De streek wordt ‘het nieuwe Toscane’ genoemd en wordt gekenmerkt door een voortdurend golvend landschap met bergen en heuvels die uitlopen in de zee. De Marche, dat is ook de streek met de grootste dichtheid aan religieuze gebouwen van heel Italië, een goed bewaard gebleven natuur, een authentieke gastvrijheid en een hoogstaande gastronomie.
 
Cultuur, de zee, bergen, gastronomie en een uitstekende ontvangst kenmerken, net als in Toscane, deze Italiaanse streek die nog weinig bekend is bij het grote publiek.
 
Het team van Dolce Vita stelt u een eerste selectie villa’s en agriturismo voor, een aanbod dat het hele jaar nog aangevuld wordt in het zog van onze bezoeken aan de streek.  
 
Het hart van dat alles ligt in het grote culturele potentieel van de kleine dorpen. De Marche is erin geslaagd haar eigen gebruiken te bewaren, zoals de historische ambachten en de culinaire traditie, die vooral steunt op het gebruik van lokale producten.

De Marche kan buigen op een enorme hoeveelheid spirituele plaatsen: kerken, kloosters, abdijen en heiligdommen liggen verspreid over de hele streek. U vindt er bijvoorbeeld de stad Loreto, die zich ontwikkeld heeft rond de basiliek die de ‘Santa Casa’ huisvest of de basiliek van Sint-Nikolaas van Tolentino, een van de belangrijkste Midden-Italiaanse heiligdommen.

In de Marche is de natuur erg belangrijk en u kunt er talrijke (nationale en regionale) natuurreservaten ontdekken.
 
 
Het afwisselende landschap laat toeristen toe uit verschillende soorten stranden te kiezen of de natuurlijke schoonheid van het binnenland te bezoeken. Het kustlandschap, in zeer verscheiden vormen en kleuren, heeft zowel kleine, rotsige kreken als grote, witte stranden van fijn zand. De bijzondere vorm van de regio stelt u in staat te genieten van zonsopgangen én -ondergangen op zee.
Langs de hele kust kunt u verschillende sporten beoefenen. De zee en haar rijke maritieme fauna is de ideale plek voor een onderwaterduik.

De noordelijke kust bestaat uit kliffen, kreken en baaien die een buitengewoon landschap vormen. Meer naar beneden, in het zuiden, ligt Ancona, de hoofdplaats van de streek, met zijn lange maritieme traditie en gekenmerkt door een reeks kreken, steile kliffen en verborgen stranden.

De gastronomie van de Marche is een verscheidenheid aan producten uit de zee en van het land, geworteld in traditie en streekproductie. De gastronomie van Marche staat bekend om de vleeswaren en de verschillende soorten kaas, zoals de ‘formaggio di fossa’, de trots van de streek.

U vindt er ook olijven, om te proeven of bestemd voor de productie van olijfolie, die een fruitige en evenwichtige smaak heeft, licht bitter en gekruid.

Een ander typisch gerecht van de Marche is de ‘vincisgrassi’, een soort gekookte lasagna, op smaak gebracht met een vleesragout en béchamelsaus.

Andere producten, zoals truffels en champignons, zijn zeer verspreid te vinden in het gebergte. De gastronomie van de Marche is niet compleet zonder het kwaliteitsvlees. Ook de desserts en taarten worden bereid met lokale ingrediënten.

De streek kent een lange traditie van wijnbouw en biedt een grote verscheidenheid aan witte en rode wijn. De origines van de distillatie liggen bij de monniken, die verfrissende dranken begonnen te brouwen in het midden van de 15de eeuw.
 
ENKELE HOOFDSTEDEN                                                                                                                             
 
> Ancona                                                                                                                                              
 
 
 
Ancona is een kuststad die gekenmerkt wordt door prachtige zonsopgangen en -ondergangen. Ze werd gesticht in de 4de eeuw v.Chr. door Grieken uit Syracuse. De stad heeft een oud centrum, is rijk aan musea en kerken, waarvan de belangrijkste de kathedraal van San Ciriaco is, een buitengewoon monument in romaanse stijl dat uitkijkt over de haven.
 
> Urbino                                                                                                                                               
 
 
 
Urbino wordt beschouwd als de ideale stad omdat ze de cultuur van het humanisme en de renaissance combineert. De ‘stad onder constructie’ werd de lievelingsplek van de gegoede klasse van de 16de eeuw. Urbino is een klein Firenze dat zijn authenticiteit goed bewaard heeft. Niet onder de voet gelopen door toeristen, niet verpest door souvenirwinkels. En deze ‘parel van de renaissance’ is ook geen openluchtmuseum, zelfs al wordt ze sinds 1998 tot het werelderfgoed van Unesco gerekend.
 
 
> Macerata                                                                                                                                             
 
 
 
Macerata ligt op de kruising van verschillende straten die naar het centrum van de oude stad leiden waar u de ‘Loggia dei Mercanti’ en het theater Lauro Rossi vindt. Niet te ver liggen het stadsmuseum Palazzo Bonaccorsi met de zaal van de Eneïde, een meesterwerk uit de 18de eeuw en onlangs gerestaureerd, en het Museo della Carrozza (Koetsmuseum). Geboorteplaats van missionaris Matteo Ricci (1552-1610). Het beroemde Sferisterio Opera Festival wordt er ook gehouden. Macerata weet u te vermaken, getuige daarvan de talrijke theaters, bioscopen en cafés die tot leven komen bij het vallen van de avond. De stad huisvest ook een van de oudste universiteiten van Italië waar in een weelderige omgeving gestudeerd kan worden. 
 
 
Fermo, in de provincie Ascoli Piceno, is een oude Romeinse kolonie waarvan de heuveltop, de Girfalco, bereikt kan worden via kenmerkende middeleeuwse wallen. Vandaar kunt u genieten van een spectaculair uitzicht over de zee, tot de toppen van de Monti Sibillini. Het Piazza del Popolo in het hart van de stad huisvest de historische bibliotheek en de Pinacoteca civica met ‘De aanbidding der herders’ van P.P. Rubens. Een beetje verder vindt u het Teatro dell’Aquila, een van de mooiste van de zeventig historische theaters in de Marche.

Vandaag is Ascoli Piceno, een bloeiend stadje opgetrokken in travertijn, trots op zijn rijke patrimonium, maar nog meer op zijn culinaire specialiteiten. Een terechte topper, met zijn schitterende Piazza del Popolo – beschouwd als een van de mooiste van Italië – zijn ontelbare kerken, zijn Romeinse overblijfsels en de meesterwerken die zijn musea verbergen.
 
 
 
 
Uw adviseur voor Vakantiehuis in de Marche
alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona