1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Uw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce Vita

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Uw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce Vita


 

Maak uw eigen culinaire ervaring met z’n tweeën of met vrienden.

 
Of u ze nu met z’n tweeën of met vrienden onderneemt, tijdens de reissensatie die wij u voorstellen, ontdekt u de rijke smaak en levenservaring die zo typisch zijn voor Toscane, en dat door de mensen daar te ontmoeten. Als u een liefhebber bent van deze karaktervolle streek, kies er dan een keer voor om de ‘schone schijn’ voor ‘gewone’ toeristen te omzeilen en ga op een échte ontdekkingstocht naar het geheime en oorspronkelijke Toscane, buiten de platgetreden paden!

U kunt uw gastronomische ervaring geheel volgens uw eigen wensen samenstellen. Wij, van onze kant, beperken er ons toe u onze selectie van ‘magische ideeën’ voor te stellen, zodat u daar alles uit kunt halen tussen de herfst van 2016 en het begin van de lente van 2017:
 
· Verblijf in de Fattoria Lavacchio, tussen de heuvels, de wijnstokken en olijfbomen
· Beleef de unieke ervaring op zoek te gaan naar de legendarische truffel
· Geniet van de fascinerende witte-truffelmarkt van San Miniato
· Kook uw favoriete gerechten, onder begeleiding van onze chef
· Neem deel aan een gepersonaliseerde wijndegustatie, in gezelschap van de eigenaar van het domein
· Volg het passionele en traditionele productieproces van de olijfolie, van de boom tot de fles.
· Leer Firenze kennen via de gastronomie, de markten, de streekproducten… Met Kerstmis in het vooruitzicht kunt u er culinaire cadeaus vinden!
 
 
 

UW THEMAVAKANTIE IN TOSCANA

 

Op zoek naar de legendarische truffel

 
 
 
U krijgt hier de kans om aan de zijde van Alessandro de ‘tartufaio’ en zijn trouwe hond op zoek te gaan naar de zo begeerde truffel… Deze wandeling doorheen het bos van het domein duurt ongeveer twee uur. U hebt de gelegenheid de africhtingstechnieken te bewonderen en te begrijpen die nodig zijn om samen met de hond de kostbare paddenstoel op te sporen.
 
*Taal: Italiaans; vertaling mogelijk in het Frans of Engels
 
 

Kookworkshop

 
 
 
Onder het alziend oog van onze ervaren chef kunt u een kookworkshop volgen van ongeveer twee uur, om de voornaamste basiselementen van de Toscaanse gastronomie te leren kennen. Niet om u op te jagen, maar we nodigen u natuurlijk uit om in een gezellige sfeer samen met de hele groep de resultaten van uw kookkunsten te proeven.
 
*Taal: Frans of Engels
 
 

Wijndegustatie

 
 
 
We stellen u een exclusief bezoek voor aan wijnkelders, met daarna een degustatie in gezelschap van de eigenaars. Om de nectar die uw smaakpapillen voorgeschoteld krijgen nog beter te doen uitkomen wordt deze degustatie aangevuld met streekproducten zoals vleeswaren en kazen. De ‘fabriekswaren’ van de Fattoria Lavacchio zijn zogoed als biologisch en vrij van sulfiet.
 
Taal: Frans of Engels
 
 

Olijfolie

 
 
 
Na een korte uiteenzetting over de verschillende soorten olijfolie en hun respectieve domeinen van herkomst is het tijd ‘om de handen uit de mouwen te steken’: u wordt meteen aan het werk gezet om de olijven te oogsten en naar de persen te brengen! U helpt een handje bij de extractie van het kostbare vocht, om dan ten slotte ‘l’olio nuovo’ te proeven, de verse olie.
 
*Taal: Frans of Engels
 
 

Heerlijk Firenze

 
 
 
Een geleid oeno-gastronomisch bezoek aan Firenze, een bezoek aan een markt (Sant Ambrogio of de Mercato centrale) of aan een producent, de ontdekking van enkele typische streekproducten of ook nog een lunch in een van de meest charmante wijken van de stad van de de’ Medici: ontdek de heerlijkste kanten van Firenze vanuit een gastronomisch perspectief! Dit bezoek kunt u alleen afleggen of in het gezelschap van onze gids.
 
*Taal: Frans of Engels
 
Knop: Ik wil een voorstel voor een verblijf ontvangen
 

MEER BIJZONDERHEDEN:

 

Verblijf

 

De Fattoria Lavacchio (ontdek attoria Lavacchio>), 


De Fattoria Lavacchio ligt in Pontassieve, op de top van de heuvel van Montefiesole, op 25 kilometer van Firenze (oftewel op 45 minuten van de luchthaven van Firenze en 1.15 uur van de luchthaven van Pisa). Luxe en comfort maken het verschil op dit mooie domein dat de onmogelijke weddenschap gewonnen heeft op één enkele plek al het meest geweldige dat Toscane voortbrengt te verenigen! En dan hebben we het nog niet over het enthousiasme van de eigenaars … een genot op zich!
 

Accès

 
·Met de auto: 1250 km vanuit Brussel
·Met het vliegtuig: Pisa (Ryanair vanuit Charleroi), op 1 uur van het domein Lavacchio
 
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona