1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Onze adres van de maand: Campo Della Donna

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Onze adres van de maand: Campo Della Donna

Ik neem u mee in het spoor van de Etrusken, meer bepaald in de omgeving van Volterra, waarover ik u meer vertel aan het slot van deze nieuwsbrief.
 
Vanochtend vertrek ik uit Siena, via Volterra, naar Lajatico.
 
Onderweg krijg ik niet genoeg van het landschap, dat bestaat uit heuvels die golven als een zee in eindeloos veel tinten gekleurd. Het voortdurende kleurenspel maakt van de omgeving een steeds weer veranderend schouwspel.
 
Ziezo, ik ben in Lajatico, de geboorteplaats van de zanger Andrea Bocelli. Behoorlijk druk, zeker op donderdag marktdag. U vindt er een uitgebreide keuze aan kleine winkeltjes zoals een kruidenier, een bakker, een slager en een kleine supermarkt… Er is zelfs een restaurant en natuurlijk het onvermijdelijke dorpscafé.
Ik verlaat Lajatico en rijd de heuvels in. Na 2,5 km zie ik al het huis dat ik kom bezoeken: Campo della Donna.
 
 
Het ligt op een heuvel, als een schip dat de zee bevaart, en wordt omgeven door hoge heuvels. Bij aankomst nodigt een kleine cipressenlaan me uit naar het huis.
Campo della Donna is de droom van Heddy en Gérard. Ze zijn van oorsprong Belgen, maar verblijven momenteel in de Verenigde Staten. Het was tijdens een reis door Toscane dat ze verliefd werden op dit huis en de omgeving.
 
Ze hebben het vooral voor zichzelf gerestaureerd, met veel smaak en respect voor de materialen van de streek en de architectuur van het huis. Over alle details werd nagedacht om het grootste comfort te verzekeren.
 
Enkele weken per jaar verblijven ze in het huis. De rest van het jaar stellen ze het huis ter beschikking van vakantiegangers, wat mij in staat stelt het aan u voor te stellen.
 
In de grote tuin zijn er twee terrassen – het ene voor, het andere achter het huis. Ze bieden u de hele dag schaduw en zon, zoals u wenst. In de tuin tegenover de woonkamer is vorig jaar een terras met een pergola aangelegd.
 
 

Ik kom het huis binnen via de hoofdingang op het gelijkvloers, in een lange gang met links en rechts een slaapkamer met badkamer en een bureau, om uit te komen in een grote woonkamer. Die is erg licht en luchtig en je kunt van daaruit aan twee kanten de tuin in. De keuken is volledig uitgerust en geeft rechtstreeks uit op het terras achteraan. Op deze verdieping liggen nog een wasruimte en een toilet.
 
Boven zijn er vijf slaapkamers, waarvan één splinternieuw op de mezzanine, twee badkamers en nog een grote woonkamer met tv. Elk raam biedt een mooi uitzicht op het land rond het huis.
 
Onder aan de licht aflopende tuin maakt een groot zwembad het geluk van groot en klein compleet. Rondom het zwembad staan parasols ter beschikking voor de warmste zomeruren van de dag.
 
De ligging van het huis heeft de prettige bijkomstigheid dat een dagelijks briesje vanuit de zee wat verkoeling met zich meebrengt.
Nog onbezoedeld door het massatoerisme biedt de streek rond dit huis u de gelegenheid nog enkele Toscaanse parels te ontdekken die nog grotendeels onbekend zijn.
 
Ik nodig u uit hieronder enkele praktische gegevens over de streek te lezen die ik verzameld heb tijdens mijn reizen naar Volterra en de omgeving.
 
Meer inlichtingen over beschikbaarheid of reserveren van het huis.
 
 
 
Fotogalerij                                                                                                    Meer photo's > 
 
 
  
 
Volterra                                                                                                                                          
 
Volterra was destijds een belangrijke Etruskische stad. De 6 km lange stadsmuren dateren uit die tijd.

Het huidige uitzicht van Volterra, op de top van een heuvel, is grotendeels middeleeuws. De piazza dei Priori in het hartje van Volterra wordt volledig omgeven door middeleeuwse gebouwen. Het palazzo dei Priori overheerst het plein en is het oudste stadhuis van Toscane. Het werd gebouwd vanaf 1208.

Het Museo Etrusco Guarnacci (Etruskisch museum) is een van de belangrijkste van zijn soort in Italië. De Etruskische collectie, die uitgebreid tentoongesteld wordt en teruggaat tot de 10de eeuw v.Chr., is bijzonder rijk aan asurnen in albast en terracotta die vooral dateren uit de 3de eeuw v.Chr. U kunt er ook een bekend bronzen votiefbeeld uit het begin van de 3de eeuw v.Chr. bewonderen dat door zijn grootte zo uitzonderlijk is.

De burcht van de Medici uit de 15de eeuw is een van de grote militaire bouwwerken van die tijd. Niet ver daarvandaan omgeeft het archeologische park de ruïnes van een Romeins theater en thermen.


Mazzolla : prachtig klein stadje waar de tijd is blijven stilstaan. De Trattoria Albana in het centrum is een restaurant met een traditionele keuken van hoge kwaliteit. http://www.trattoriaalbanamazzolla.com/

Ook in Mazzolla kunnen we u een charmante b&b aanbevelen : LA PECORA NERA. http://www.dolcevita.be/FR/FR/Toscane/Pise/Chambre-a-louer/la-pecora-nera

Casole D’Elsa : deze middeleeuwse vesting is de moeite van een omweg waard, dankzij de mooie omgeving én charmante straatjes. 
Colle val d’Elsa : na uw halte in Casole leidt de weg naar Siena u naar Colle val d’Elsa. Dit stadje wordt te vaak vergeten hoewel het de moeite waard is er even te blijven hangen. Het is vooral bekend om zijn kristal. We raden u een wandeling aan, te beginnen boven in de stad.
Monteriggioni : het kleine stadje Monteriggioni heeft zijn stadsmuren uit de 13de eeuw goed bewaard. Het trekt de aandacht van de reiziger door zijn ligging boven op een heuvel omgeven door landerijen. Het stadje telt 2 toegangspoorten, 14 torens (waarvan 7 gerestaureerd) en 2 parallelstraten met kleine pittoreske huisjes en een romaanse kerk. Een sympathiek plaatsje.
 
Na Monteriggioni bereikt u Siena.

Leuke adresjes in de omgeving van Campo della Donna :
Om te eten :

- « Vena di Vino » op de weg naar het Etruskisch museum, klein restaurant met goede wijnen, lokale keuken. Lage prijzen.
- « Enoteca del Duca », dicht bij het Hotel Nazionale en het busstation : mooie omgeving, uitstekende keuken, uitmuntende keuze aan wijnen, persoonlijke dienstverlening, mooi terras. Hoge prijzen.
- « Osteria dei Poeti » op de hoofdweg, goede Toscaanse keuken. Redelijke prijzen.
- Trattoria Da Bado, erg goed lokaal restaurant in Borgo San Lazaro. Redelijke prijzen.

Als u op zoek bent naar lokale producten, moet u gaan naar :
De supermarkt op de Via del Orto in Capannoli
Voor bloem naar de Molitoria Floriddia (http://www.reteimprese.it/mulinofloriddia).
De betere olie is die van Marie Angela Podere Moricci van de Fabricca di Peccioli. http://www.imoricci.it/
De betere patisserie is die van Lorella Ferretti in Peccioli (Via Carraia 1). U kunt er ook ‘s avonds eten. Ze heeft ook een boekje gemaakt met wandelingen dat u vindt in de bibliotheek van de stad Campo della Donna.

De fattoria Lischeto tussen Lajatico en Volterra (località San Giusto) produceert een van de beste pecorino’s van Toscane. Behalve een uitstekende table d’hôte bieden ze ook workshops in het maken van kaas aan. Zeker eens doen.

Hopelijk heeft u genoten van deze uitstap.

Als u meer inlichtingen wenst over Campo della Donna of de beschikbaarheid voor een reservatie wilt nagaan.
 
 
 
Uw adviseur voor Vakantiehuis in Toscane
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod !

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona