1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Firenze en omgeving

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Firenze en omgeving


 

Wat kunnen we vertellen over Firenze, behalve dan dat deze stad de absolute top is wat Toscaanse rijkdom en finesse betreft? Inderdaad, de musea zijn er geweldig, de straten lopen over van de kunst. Zonder het voor u te bederven is Firenze ook een ‘plattelandsstad’, want de zacht glooiende heuvels van de Chianti zijn vlakbij…

 
Firenze is ontegensprekelijk een van de mooiste steden van Italië. Als wereldhoofdstad van de kunst heeft de stad alle sporen van haar rijke verleden kunnen bewaren, met binnen haar muren – naar schatting – niet minder dan een vierde van alle kunstwerken ter wereld! Deze overdaad is natuurlijk voornamelijk te danken aan de familie de’ Medici die er de hele renaissance lang heer en meester was. Dit rijke geslacht bewerkstelligde in feite de groei van de stad door haar hoge vlucht te verzekeren op cultureel, economisch en politiek vlak.

Bij deze voorstelling willen we echter ook voor u het onmiddellijke hinterland van Firenze ontsluiten. Het moet gezegd dat deze Toscaanse topbestemming zich niet tevredenstelt met de charme van de straten; eens buiten de stad bent u snel in de met wijngaarden en olijfbomen beplante heuvels die de stedelingen zoveel heerlijks bezorgen… net zoals toeristen die bereid zijn wat verder te kijken dan hun neus lang is!
 
 
 
  
 
 

Firenze: een echt ‘openluchtmuseum’ op uw maat…

 
 

De rijkdom van Firenze is te groot om hier een lijst van bijzondere aandachtspunten te kunnen geven. We kiezen er dan maar voor om de vijf meest bezochte wijken op te sommen (van de negen die de stad uitmaken): het is aan u om ze te gaan verkennen, gewapend met een goede gids!

 
Duomo: Rond de beroemde koepel van de dom, gerealiseerd door de architect Brunelleschi, het baptisterium San Giovanni en de Campanile van Giotto. Hoewel heel drukbezocht door toeristen blijft het historische centrum toch erg authentiek en levendig. Sla af naar het Piazza della Repubblica, in het oude hart van de Joodse wijk, en geniet er van een kop koffie met zicht op de houten paardenmanege…

Uffizi. Deze wijk is een zeer representatieve doorsnede van de schoonheid van de stad: het Palazzo Vecchio en het Piazza della Signoria zijn er de iconen van, leiden naar het beroemde Uffizi-museum en onthullen de oevers van de Arno tot aan de beroemde Ponte Vecchio.

Santa Croce. Vergeet niet de schoonheid en geweldige symmetrie te gaan bewonderen van de basiliek met dezelfde naam. De wijk is vooral aantrekkelijk voor jongeren, die erdoor aangetrokken worden omdat er veel te beleven valt. Ook in de omtrek te zien: de synagoge en de centrale nationale bibliotheek.

Michelangelo. De Viale Michelangiolo begint waar de oude omwalling van Firenze eindigt. Het is een charmante, kronkelende wandeling, die op zijn beurt een prachtig panorama op de stad biedt. Vergeet niet de mooie basiliek San Miniato al Monte te bezoeken die boven het plein uittorent.

Pitti. We besluiten dit korte overzicht van de meest bezochte wijken met de wijk Pitti, die gekenmerkt wordt door een dubbele artistieke en historische erfenis. Je vindt er meer bepaald het Pitti-paleis, een echt architecturaal pareltje van de renaissance dat niet minder dan vijf musea huisvest, en de aangrenzende Boboli-tuin....
 
 
 
 
 

 

Firenze en omgeving

 
 

Na enkele dagen doorgebracht te hebben met het doorkruisen van de straten en musea van Firenze krijgt men soms zin om eropuit te trekken, het groen in. De heuvels die de stad omgeven zijn daarom ideale vluchtplaatsen, zeker wanneer het mooi weer is! U krijgt hier van ons enkele ‘huistips’:


  • Fiesole is zeker de meest bekende van de bestemmingen rond Firenze. Gelegen op de top van een hoge heuvel ten noorden van de agglomeratie telt deze oude Etruskische stad een reeks mooie villa’s. Een theater uit de eerste eeuw voor Christus is getuige van haar prestigieuze verleden. De kleine kerk van San Francesco uit de veertiende eeuw bevat enkele doeken van religieuze primitieven. Op de noordelijke helling van Fiesole zie je de zachte heuvels van het hinterland. 

  • Het kleine dorpje Settignano en omgeving hebben altijd al talrijke artiesten geïnspireerd, onder wie Michelangelo, Boccaccio, d’Annunzio of Mark Twain. Het staat vast dat de sfeer en het panorama vanaf de vesting adembenemend zijn! 

  • Als je verder naar het noorden trekt, vind je een nog dichter begroeide en nog groenere omgeving: dat is de streek rond Mugello. Te bezoeken zijn onder meer: Scarperia, bekend als centrum voor kwaliteitsbestek. Autoliefhebbers hebben een voorkeur voor het circuit van Mugello, waar Dolce Vita voor u rondritten in Ferrari kan organiseren (alle details op aanvraag). 

  • Tot slot van deze opsomming kan u van de stilte genieten in de Chianti Rufina. Doe zoals de Florentijnen! Op zondag, als het te warm is in ‘de kom’, trekken ze naar de heuvels om er rust en verfrissing te zoeken. De abdij van Vallombrosa en de gastvrije tuinen daar maken een belangrijk deel uit van dit uitje. Onthoud dat de benaming ‘Chianti Rufina’ wijnen van erg goede kwaliteit kenmerkt! Sommige kelders die deze produceren behoren tot ons aanbod van verblijven in deze streek…


 
 
 
 
 

Het advies van Dolce Vita

 
 
   Waar slapen?                        Activiteiten:                         Andere bestemmingen:           
 
           
 
   Agriturismo in Siena en omgeving     Vespa en Toscane                           Siena en omgeving

   Firenze en omgeving                        Wine Camp                                    Pisa, Lucca en omgeving

   Villa’s in Siena en omgeving              Gastronomische vakantie                Niet te missen in Toscane  

   Villa's in Toscane                              Truffelvakantie

   

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona