1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscane

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscane


 

Meer dan enige andere bestemming vraagt Toscane u om uw vakantie-accommodatie met de grootste zorg te kiezen. Naast de traditionele uitstappen zal dit ‘land van het goede leven’ u laten genieten van al die kleine momentjes elke dag (een aperitiefje drinken op het terras, streekgerechten proeven, ’s ochtends het raam openen, samen ontbijten en energie opdoen voor een nieuwe dag…), zodat doodgewone handelingen een extraatje krijgt door de Toscaanse gewoonten en levenskunst. Om u die ervaring op elk ogenblik te garanderen heeft Dolce Vita voor u een uitzonderlijk aanbod van agriturismo samengesteld, waaraan u fantastische herinneringen zult overhouden!

In Toscane weten ze dat er geen sprake kan zijn van zich tevredenstellen met een ‘banale’ locatie, met de reservatie van een ‘stomme’ hotelkamer op een website van dertien in een dozijn! Toscane biedt inderdaad talloze charmante manieren om zich ‘thuis’ te voelen.

Het agriturismo – soms ook ‘boerderijvakantie’ genoemd – is een vorm van toerisme met als doel te ontdekken hoe een streek ontgonnen wordt, en bij uitbreiding het landschap, de omgangsvormen en de culinaire specialiteiten die voortkomen uit de landbouw. Het gaat hier om een vorm van plattelandstoerisme, een andere benaming voor dat soort toerisme waarbij de landelijke omgeving het doel is, en niet enkel op landbouwkundig gebied.


 
 
 
 
 
Het agriturismo is een formule die nauw aansluit bij de Toscaanse werkelijkheid
Elders in de wereld heeft het agriturismo soms problemen om ingang te vinden, maar in Toscane, zo kun je vaststellen, is dat helemaal niet het geval. Hier heeft deze niche zich sinds een jaar of dertig met succes ontwikkeld! Het moet gezegd dat de kenmerken van dit paradijs zich ook bijzonder goed lenen voor deze toeristische aanpak…


Waaruit bestaat de dienstverlening bij agriturismo?

Een agriturismoverblijf beantwoordt aan bepaalde eisen:

  • Het verblijf bevat ten minste één afzonderlijke slaapkamer; meestal gaat het overigens over verschillende slaapkamers.

  • De gîte of het appartement is altijd vergelijkbaar met een aparte woning: de gasten beschikken er over een keuken, een zitkamer en een eetkamer om zich terug te trekken.

  • Men beschikt ook altijd over een buitenruimte, om er te kunnen eten of te ontspannen. Op dit vlak doet Dolce Vita de inspanning om u vakantiewoningen aan te bieden met een tuin of een terras.

  • Ten slotte is er altijd een zwembad. Dat wordt meestal gedeeld met de huurders van de andere vakantiewoningen op het domein. Het is de uitgelezen plek om elkaar te ontmoeten, zowel voor ouders als voor kinderen, die er de mooiste herinneringen aan hun verblijf opdoen.

Bemerk dat agriturismo-adressen met slaapkamers vaak ook de mogelijkheid bieden iets te eten te krijgen (op zijn minst een ontbijt). U kunt ze dus wat dat betreft vergelijken met een chambre d’hôte.

De agriturismo-adressen of vakantiehuizen in Toscane zijn veelal grote domeinen – daar ‘tenute’ genoemd – voortgekomen uit oude boerderijen. Ze bestaan meestal uit een aantal gebouwen, die destijds de leden van de familie of de arbeiders, verbonden aan het domein, huisvestten.

Wat betreft de inplanting liggen de meeste agriturismo-vakantiewoningen in het hartje van het platteland, dicht bij een stad of een dorp, in een omgeving die rust garandeert.

Een groot aantal domeinen brengt specialiteiten van de streek voort: wijn, olijfolie, kaas, charcuterie, saffraan, granen enzovoort. Achter elk product gaat een persoon schuil, een koppel of een familie, in nauwe verbondenheid met dit stukje aarde waar men trots op is en dat men wil laten ontdekken. Want dat is wat Toscane kenmerkt: van generatie op generatie overgedragen kennis en ongekunstelde hartelijkheid! Dit bijzondere onthaal is voor ons een belangrijk punt waarop wij de keuze van de adressen baseren.

Daar komt nog bij dat elke agriturismo natuurlijk anders en uniek is. Dat houdt in dat een adres waar de een dol op is de ander minder kan liggen; dat maakt de charme uit van deze formule, die, zo blijkt, een van de meest aantrekkelijke vakantieformules van het moment is. De laatste jaren is het op het vlak van de agriturismo hard gegaan. Met als resultaat vandaag een aanbod van hoge kwaliteit, gevarieerd en luxueus. Een bloemlezing.

  • Deze lieflijke agriturismo is zodanig ingericht dat het recht uit een van de beste interieurtijdschriften lijkt te komen

  • Deze andere is gevestigd in een antieke woning, maar met een hedendaagse inrichting met een tijdloos design

  • Deze andere, wel…

Onafhankelijk van de gebouwen zelf bieden we ook en altijd vakantiewoningen aan met karakter, dankzij hun bijzondere ligging aan het eind van een 5 kilometer lange aardeweg, op de top van een heuvel met een panorama van 360 graden over de bergen van de Chianti, of ook nog in het hart van een domein van 500 hectare in een natuurreservaat waar het enige geluid van de natuur zelf komt…

Soms brengen de meest eenvoudige adresjes de meest onvergetelijke herinneringen voort! Daartoe is vaak de table d’hôte cruciaal. Inderdaad is Dolce Vita een van de weinigen die vakanties aanbieden waarbij adressen voorgesteld worden waar u een echte Toscaanse maaltijd kunt nuttigen, te midden van de familie en, vooral, met de mama die het voor u klaargemaakt heeft. Couleur locale gegarandeerd!

In de meer dan vijftien jaar dat we ons erin verdiepen maakt de originele formule van agriturismo de kracht en de reputatie van Dolce Vita uit. Daardoor zijn we in staat een grote verscheidenheid aan vakantiewoningen

  • appartementen, gîtes of villa’s en ook chambres d’hôte 

  • aan te bieden. Al deze adressen passen in ons aanbod van mooie Toscaanse adressen.

Onze toegevoegde waarde vertaalt zich ook in onze eigen manier om u te adviseren bij het zoeken naar de vakantiewoning die het best aan uw eisen voldoet. Ons aanbod aan adressen houdt zelfs rekening met de meest gestelde eisen.

De pluspunten van agriturismo in Toscane zijn talrijk: ze ontvangen niet veel gasten tegelijk en bieden een service die vergelijkbaar is met een klein hotel. De toeristen genieten er van een warm Toscaans onthaal en het staat hen vrij de steden in de buurt te bezoeken: Siena, Pisa, Firenze of Rome, het land doorkruisend.

Dit soort vakanties kan per dag geboekt worden en sluit bijzonder goed aan bij mensen die meer service wensen of wat rond willen trekken.

Bemerk dat onze ruime keuze aan agriturismo in Toscane u in de gelegenheid stelt andere, naburige streken rond Toscane te leren kennen, met name Umbrië of de Marche.


 
 

 

Het advies van Dolce Vita

 
 
   Waar te slape                           Activiteiten :                       Andere bestemmingen :           
 
           
 
   Agriturismo Firenze                          Tour met een vespa                        Firenze en omgeving

   Agriturismo Siena                             Truffels in toscane                          Siena en omgeving

   Agriturismo Arezzo                                                                                Pisa, Lucca en omgeving

   Agriturismo Grosseto                                                                             

   Agriturismo Cortona

   Onze voorkeuren

   Agriturismo voor gezinnen


 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona