1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

vakantiehuizen en villa's in Toscane

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
vakantiehuizen en villa's in Toscane


 

Meer dan enige andere bestemming vraagt Toscane u om uw vakantie-accommodatie met de grootste zorg te kiezen. Naast de traditionele uitstappen zal dit ‘land van het goede leven’ u laten genieten van al die kleine momentjes elke dag (een aperitiefje drinken op het terras, streekgerechten proeven, ’s ochtends het raam openen, samen ontbijten en energie opdoen voor een nieuwe dag…), zodat doodgewone handelingen een extraatje krijgt door de Toscaanse gewoonten en levenskunst. Om u die ervaring op elk ogenblik te garanderen heeft Dolce Vita voor u een uitzonderlijk aanbod van agriturismo en villa’s samengesteld, waaraan u fantastische herinneringen zult overhouden!

In Toscane weten ze dat er geen sprake kan zijn van zich tevredenstellen met een ‘banale’ locatie, met de reservatie van een ‘stomme’ hotelkamer op een website van dertien in een dozijn! Toscane biedt inderdaad talloze charmante manieren om zich ‘thuis’ te voelen.

Eerste manier: agriturismo. Het agriturismo – soms ook ‘boerderijvakantie’ genoemd – is een vorm van toerisme met als doel te ontdekken hoe een streek ontgonnen wordt, en bij uitbreiding het landschap, de omgangsvormen en de culinaire specialiteiten die voortkomen uit de landbouw. Het gaat hier om een vorm van plattelandstoerisme, een andere benaming voor dat soort toerisme waarbij de landelijke omgeving het doel is, en niet enkel op landbouwkundig gebied.

pastingVoor wie meer naar een privé vakantieverblijf neigt, stellen we een grote keuze voor aan perfect uitgeruste en schitterend gelegen villa’s. De agriturismo-dimensie blijft vooropstaan, ook als het geen door uw verhuurders bewoonde, nog actieve boerderij betreft.

 
 
 
 
 

Agriturismo
Het agriturismo is een formule die nauw aansluit bij de Toscaanse werkelijkheid

Elders in de wereld heeft het agriturismo soms problemen om ingang te vinden, maar in Toscane, zo kun je vaststellen, is dat helemaal niet het geval. Hier heeft deze niche zich sinds een jaar of dertig met succes ontwikkeld! Het moet gezegd dat de kenmerken van dit paradijs zich ook bijzonder goed lenen voor deze toeristische aanpak…


Waaruit bestaat de dienstverlening bij agriturismo?

Het verblijf bevat ten minste één afzonderlijke slaapkamer; meestal gaat het overigens over verschillende slaapkamers.

 • De gîte of het appartement is altijd vergelijkbaar met een aparte woning: de gasten beschikken er over een keuken, een zitkamer en een eetkamer om zich terug te trekken. 

 • Men beschikt ook altijd over een buitenruimte, om er te kunnen eten of te ontspannen. Op dit vlak doet Dolce Vita de inspanning om u vakantiewoningen aan te bieden met een tuin of een terras. 

 • Ten slotte is er altijd een zwembad. Dat wordt meestal gedeeld met de huurders van de andere vakantiewoningen op het domein. Het is de uitgelezen plek om elkaar te ontmoeten, zowel voor ouders als voor kinderen, die er de mooiste herinneringen aan hun verblijf opdoen. 

Bemerk dat agriturismo-adressen met slaapkamers vaak ook de mogelijkheid bieden iets te eten te krijgen (op zijn minst een ontbijt). U kunt ze dus wat dat betreft vergelijken met een chambre d’hôte.

De agriturismo-adressen of vakantiehuizen in Toscane zijn veelal grote domeinen – daar ‘tenute’ genoemd – voortgekomen uit oude boerderijen. Ze bestaan meestal uit een aantal gebouwen, die destijds de leden van de familie of de arbeiders, verbonden aan het domein, huisvestten.

pastingWat betreft de inplanting liggen de meeste agriturismo-vakantiewoningen in het hartje van het platteland, dicht bij een stad of een dorp, in een omgeving die rust garandeert. Een groot aantal domeinen brengt specialiteiten van de streek voort: wijn, olijfolie, kaas, charcuterie, saffraan, granen enzovoort.

Achter elk product gaat een persoon schuil, een koppel of een familie, in nauwe verbondenheid met dit stukje aarde waar men trots op is en dat men wil laten ontdekken. Want dat is wat Toscane kenmerkt: van generatie op generatie overgedragen kennis en ongekunstelde hartelijkheid! Dit bijzondere onthaal is voor ons een belangrijk punt waarop wij de keuze van de adressen baseren.

Daar komt nog bij dat elke agriturismo natuurlijk anders en uniek is. Dat houdt in dat een adres waar de een dol op is de ander minder kan liggen; dat maakt de charme uit van deze formule, die, zo blijkt, een van de meest aantrekkelijke vakantieformules van het moment is.


 • Tel agriturismo de charme proposera une décoration est tout droit sortie des meilleurs magazines de déco 

 • Tel autre prendra pour cadre une bâtisse d’époque mais avec une décoration très contemporaine ou le design se marie avec l’ancien 

 • Tel autre, enfin…

De laatste jaren is het op het vlak van de agriturismo hard gegaan. Met als resultaat vandaag een aanbod van hoge kwaliteit, gevarieerd en luxueus. Een bloemlezing.

- Deze lieflijke agriturismo is zodanig ingericht dat het recht uit een van de beste interieurtijdschriften lijkt te komen

- Deze andere is gevestigd in een antieke woning, maar met een hedendaagse inrichting met een tijdloos design

- Deze andere, wel…


Onafhankelijk van de gebouwen zelf bieden we ook en altijd vakantiewoningen aan met karakter, dankzij hun bijzondere ligging aan het eind van een 5 kilometer lange aardeweg, op de top van een heuvel met een panorama van 360 graden over de bergen van de Chianti, of ook nog in het hart van een domein van 500 hectare in een natuurreservaat waar het enige geluid van de natuur zelf komt…

Soms brengen de meest eenvoudige adresjes de meest onvergetelijke herinneringen voort! Daartoe is vaak de table d’hôte cruciaal. Inderdaad is Dolce Vita een van de weinigen die vakanties aanbieden waarbij adressen voorgesteld worden waar u een echte Toscaanse maaltijd kunt nuttigen, te midden van de familie en, vooral, met de mama die het voor u klaargemaakt heeft. Couleur locale gegarandeerd!


In de meer dan vijftien jaar dat we ons erin verdiepen maakt de originele formule van agriturismo de kracht en de reputatie van Dolce Vita uit.

Daardoor zijn we in staat een grote verscheidenheid aan vakantiewoningen

– appartementen, gîtes of villa’s en ook chambres d’hôte

– aan te bieden. Al deze adressen passen in ons aanbod van mooie Toscaanse adressen.

Onze toegevoegde waarde vertaalt zich ook in onze eigen manier om u te adviseren bij het zoeken naar de vakantiewoning die het best aan uw eisen voldoet. Ons aanbod aan adressen houdt zelfs rekening met de meest gestelde eisen.

De pluspunten van agriturismo in Toscane zijn talrijk: ze ontvangen niet veel gasten tegelijk en bieden een service die vergelijkbaar is met een klein hotel. De toeristen genieten er van een warm Toscaans onthaal en het staat hen vrij de steden in de buurt te bezoeken: Siena, Pisa, Firenze of Rome, het land doorkruisend.

Dit soort vakanties kan per dag geboekt worden en sluit bijzonder goed aan bij mensen die meer service wensen of wat rond willen trekken.

Bemerk dat onze ruime keuze aan agriturismo in Toscane u in de gelegenheid stelt andere, naburige streken rond Toscane te leren kennen, met name Umbrië of de Marche.

 
 

 

La Villa


 
Een villa huren is de privéversie van de agriturismo.
 
Vandaag zijn heel wat villa’s gerenoveerd met het oog op verhuring als vakantiewoningen. Het zwembad en de tuin van de Toscaanse villa’s zijn privé, wat vakanties garandeert in alle comfort en privacy.

Deze woningen worden ‘villa’s’ genoemd, zelfs als het gaat om charmante landhuizen, wat vaak het geval is. Bemerk dat ons aanbod ook de verhuur van luxueuze Toscaanse villa’s inhoudt (zie verder).

Het zal u niet verbazen dat de huur van een villa in Toscane over het algemeen duurder is dan de traditionele keuze voor een agriturismo.

Daarentegen staan heel wat villa’s in Toscane garant voor een grote capaciteit en kunnen er tussen de 6 en 30 mensen verblijven. Deze vakantieformule om een villa in Toscane te huren spreekt meer en meer vrienden- en familiegroepen aan.

pastingIn tegenstelling tot bij een agriturismo is het zwembad van een villa meestal privé. Over het algemeen is de bezetting van het hele gehuurde gebouw of domein exclusief bestemd voor dezelfde huurders. Daartoe wordt u een goed uitgeruste keuken ter beschikking gesteld.


Sinds enkele jaren neemt de vraag naar dienstverlening bij onze klanten toe. Daarom hebben we, in samenwerking met heel wat villa’s, een aanvullend aanbod samengesteld, waarin inbegrepen is: maaltijden, kookworkshops, huishoudhulp, babysitdienst enzovoort. Aarzel niet om de opties te bekijken bij elk van onze domeinen om te genieten van een nog meer intense en ontspannende vakantie.


De meeste van onze villa’s liggen midden in het platteland. U kunt altijd kiezen voor de locatie die u het meest wenst voor uw villa: afgelegen, dichter bij culturele bezienswaardigheden of villa’s die te voet bereikbaar zijn vanuit stadjes of dorpjes (opgelet: deze laatste zijn erg gegeerd, tijdig reserveren - of zelfs van het ene op het volgende jaar - is aangewezen).

Om eerlijk te zijn: villa’s aan de Toscaanse kust zijn er nauwelijks. Maar dat belet niet dat de nabijheid van steden die overvloeien van cultuur zoals Siena of Firenze, of de locatie in het midden van het platteland, pluspunten zijn om voluit te genieten van uw vakantie in Toscane in een mooie villa met karakter.

Daarbij komt nog dat een aantal van onze villa’s op redelijke afstand liggen van de kust, meestal te bereiken via lieflijke wegen.

Ons aanbod van villa’s in Toscane concentreert zich vooral rond Firenze, Lucca, Siena, Arezzo, Cortona, Montalcino en Grosseto (zie verder).


Ons kwalititeitsaanbod is zeer uitgebreid en gevarieerd zodat het aan zo veel mogelijk eisen kan voldoen. Dat kan gaan van het lieflijke landhuis met zijn originele, terracotta tegels tot de rustieke keuken in de prachtige villa met een uitrusting die zo uit de mooiste interieurtijdschriften komt.
 
 
 

In ons aanbod van villa’s letten we bij Dolce Vita bijzonder goed op de prijs-kwaliteitverhouding en op de onmiddellijke omgeving. We waken ook over het comfort, in een mooie, evenwichtige verhouding tussen modern en traditioneel.
Aarzel niet contact met ons op te nemen voor meer advies.

Dat kan ook een gepersonaliseerd aanbod inhouden. We houden er rekening mee dat het vaak niet gemakkelijk is een keuze te maken. Daarom staan we te uwer beschikking om u te helpen bij het zoeken. Onze uitgebreide kennis van onze producten en van de streek stellen ons in staat u voorstellen te doen die het best aan uw wensen voldoen.

Vanuit onze villa’s kunt u al het moois gaan bezoeken dat Toscane te bieden heeft! Voor de zomer moet u snel uw keuze maken op het moment dat uw vertrekdatum vaststaat! pastingDe service van Dolce Vita, dat betekent ook: de mogelijkheid om in te gaan op al uw wat afwijkende wensen, beantwoordend aan uw verlangens of behoeften.
Een speciaal aanbod werd daarom ontwikkeld:

 • Grote accommodaties, voor opeenvolgende groepen

 • Vakantiewoningen voor een, twee of drie gezinnen

 • Vakantiewoningen die qua standing boven het gemiddelde uitsteken
We stellen sinds enkele jaren de behoefte vast aan vakanties met bevriende gezinnen, wat betekent dat de hele groep onder hetzelfde dak gehuisvest wil worden.

Verschillende formules zijn mogelijk in het licht van deze cijfers:

 • Een eerste mogelijkheid omvat de huur van alle vakantiewoningen van een agriturismo. Deze formule is erg in trek bij heel grote groepen, want zo behouden gezinnen hun privacy en kunnen ze toch samen hun vakantie doorbrengen. De gemeenschappelijke ruimtes, zoals de zitkamer, de eetzaal of de keuken, zijn natuurlijk aangepast aan de grootte van de groep.

 • Het is ook altijd mogelijk te kiezen voor een villa die groot genoeg is om heel uw gezelschap te kunnen ontvangen. 

 • De villa’s voor 8 personen zijn geschikt voor twee gezinnen die hun vakantie samen willen doorbrengen, maar ter plekke tegelijk alle privacy willen bewaren. 


Voor wie op zoek is naar huizen met een zekere grandeur hebben we een catalogus van luxueuze villa’s van vijf-sterrenniveau.
We nodigen u uit ze te bekijken in onze catalogus op http://www.dolcevita.be/NL/huren-luxe-villa-s


Verder, en wat ook uw eisen zijn, aarzel niet die te laten horen: het is voor ons een plezier u te begeleiden in uw zoektocht naar uw volgende vakantieadres! 
 
 
 
 

HET ADVIES VAN DOLCE VITA

 
 
   Vakantiehuizen :                 Villa's :                                   Andere bestemmingen :           
 
           
 
   Agriturismo Firenze                         Villa's Florence                                 Firenze en omgeving

   Agriturismo Siena                            Villa's Sienne                                   Siena en omgeving
  
   Agriturismo Arezzo                          Villa's Cortona                                  Pise, Lucca et ses environs

   Agriturismo Grosseto                       Villa's Arezzo                                    Niet te missen in Toscane

   Agriturismo Pise                              Villa’s voor gezinnen

   Agriturismo Lucca                            Villa’s voor koppels

   Agriturismo voor gezinnen                Villa’s voor 4 personen

   Onze voorkeuren                             Villa’s voor 4 tot 8 personen

                                                         Villa’s voor 8 tot 12 personen

                                                         Villa’s voor 12 tot 24 personen

   

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona